Donnerstag 2. Mai 2024

Mikuláš v Nemocnici Milosrdných bratov obdaroval deti, pacientov i spolupracovníkov

Tak, ako po minulé roky, aj tento rok (5. 12. podvečer) už po desiaty raz zavítal medzi deti spolupracovníkov a personálu Univerzitnej nemocnice s poliklinikou – Milosrdní bratia Mikuláš so „sprievodom“ anjelov i preoblečených čertíc, aby medzi malých i veľkých vniesol adventnú a zároveň mikulášsku radosť. Súčasťou podujatia, ktoré sa konalo vo vstupnej hale nemocnice, boli dielne s animátormi, stolno-futbalový turnaj, pričom program obohatili vystúpenia účinkujúcich zo Základnej umeleckej školy sv. Cecílie na Chlumeckého ulici v Bratislave. V moderovanom programe sa deti oboznámili s príbehom svätého Mikuláša z Myry – biskupa, známeho svojou dobročinnosťou. Po obdarovaní detí balíčkami zavítal Mikuláš spolu s členmi rehole Milosrdných bratov na jednotlivé oddelenia medzi pacientov. Každému venoval za spevu kolied malý darček. Vyvrcholením bola spoločná sv. omša v Kostole Milosrdných bratov na nám. SNP a po nej ešte spoločná večera spolupracovníkov nemocnice a rehoľných bratov, kde predstavený slovenskej komunity Milosrdných bratov prior Ján Karlík O.H. rozdal ešte tiež darčeky od Mikuláša. 

-a.e.- 

Pozývame vás aj do fotogalérie z podujatia, tu: 


Slávnostný mikulášsky program otvorili vo vstupnej hale Nemocnice Milosrdných bratov prior rehole brat Ján Karlík O.H. a moderátorka ing. Jana Hanúsková.
 

Program sympaticky obohatili svojimi vystúpeniami účinkujúci zo Základnej umeleckej školy sv. Cecílie z Bratislavy, pod vedením jej riaditeľa Mgr. art. Stanislava Gricha.

V programe zaznel nielen spev...

 

Keď sa objavil Mikuláš so svojím „anjelsko-čertovským sprievodom“, sála ožila a program nabral ešte väčší „šmrnc“.

To bolo radosti pri preberaní a otváraní darčekov!
 

Animátorov mal na starosti Janko Heriban (prvý zľava).

Pán Pavol Meľuch (s kravatou) mal dohľad nad stolným futbalom.


 

Na úsmevy je vždy na Mikuláša naozaj dôvod, pri doprevádzaní mikulášskeho sprievodu ho mal aj rehoľný milosrdný brat Peter (sprava) s námestníčkou riaditeľa nemocnice Milosrdných bratov pre ošetrovateľstvo PhDr. Martou Gažiovou

Pacienti sa Mikulášovi a jeho sprievodu potešili...

Každý hospitalizovaný dostal malý mikulášsky darček.

Pri návšteve pacientov zazneli aj koledy a želania skorého uzdravenia.

 

Vstupnú halu nemocnice Milosrdných bratov zdobí od 5. decembra t.r. krásny vianočný strom, ktorý sa tam dostal aj zásluhou pani ekonomickej námestníčky ing. I. Slezákovej a nemocnici bol venovaný ako dar.


Hospitálska rehoľa sv. Jána z Boha - Majetková správa rehole
Námestie SNP 11
81106 Bratislava
Telefon: +421 2 578 87 434

HOSPITÁLSKA REHOĽA SV. JÁNA Z BOHA

Milosrdní bratia

Námestie SNP 11

SK-811 06 Bratislava

Tel: 00421/(0)2/57 88 7777

Darstellung:
https://www.milosrdni.eu/