Freitag 29. März 2024

Spevák Peter Janků priniesol do Rajskej záhrady vlastné piesne i svoj príbeh obrátenia

1.júla t. r. sa opäť v Rajskej záhrade našej nemocnice zišli tí, ktorí majú radi dobrú hudbu a chceli ju zažiť v špecifickom prostredí pôvodne barokovej záhrady s pridaným „bonusom“ –tým bol benefičný charakter podujatia. Rehoľa milosrdných bratov tak pokračuje v začatej tradícii: výťažok z koncertu bol totiž určený na obnovu historického organu v bratislavskom Kostole milosrdných bratov i na projekt milosrdných bratov vo Venezuele - Stôl solidarity pre najchudobnejších.

Koncert mal benefičný charakter.
Peter Janků ponúkol poslucháčom gospelovo - folkový večer.
Po zotmení- za svetla vitráže Lurdskej Panny Márie.
Príhovor priora konventu milosrdných bratov brata Richarda OH
Spevák Peter Janků si píše hudbu i texty piesní sám
Večerný koncert mal osobitú atmosféru.
Záhrada nemocnice sa otvorila verejnosti cez umenie.
Záverečné poďakovanie priora rehole milosrdných bratov i p. Viery Christovej zo sekretariátu majetskovej správy rehole- zástupcu organizátora

Spevák a skladateľ Peter Janků, talentovaný zrelý muž, otec rodiny, v súčasnosti aj šéfdramaturg Rádia Devín vniesol do Rajskej záhrady osobitú atmosféru. Ponúkol gospelovo – folkový večer a jeho vlastné piesne. Jeho texty zaujali hlbokými i nadčasovými posolstvami, odrážajú jeho vnímavosť voči tomu, čím žije naša spoločnosť alebo čím nežije a mohla by. Jeho tvorba je zároveň  aj autentickým svedectvom o jeho vzťahu k Bohu. S prítomnými sa podelil aj o svoj príbeh obrátenia, ktorý radikálne zmenil jeho život. On sám prezradil: „ Bol to príjemný večer, ďakujem za možnosť vystúpiť v tomto projekte, aj za dobré ozvučenie. Hralo sa mi dobre. Vážim si, že som mohol vystúpiť v prostredí, kde sa nielen lieči telo, ale je tu celkom prirodzené hovoriť aj o duši.  Takto chváliť a sláviť Boha je to najlepšie. Priznám sa, pri výbere piesní sa vždy nechám viesť Duchom Svätým, vnímam atmosféru i naladenie publika, preto dopredu ich výber veľmi neplánujem. Výhoda je, že ich viem naspamäť.  Svoj príbeh obrátenia som povedal preto, že to môže byť inšpiratívne pre tých, čo hľadajú...  Keď sa človek obráti na Pána a hľadá Božie kráľovstvo, ostatné sa mu pridá.“ Napriek tomu, že počas koncertu aj jemne popršalo, kvapky dažďa ešte umocnili tento benefičný večer, v ktorom sa publiku i hosťovi na pódiu samozrejme prihovoril aj prior konventu milosrdných bratov v Bratislave brat Richard Jombík OH. Atmosféru podujatia dokumentuje aj  pripojená fotogaléria. Cyklus letných benefičných koncertov bude zasa pokračovať 9. augusta. Začiatok je opäť o 20.30 hodine.

Andrea Eliášová, fotografie: Branislav Mereš

 

Hospitálska rehoľa sv. Jána z Boha - Majetková správa rehole
Námestie SNP 11
81106 Bratislava
Telefon: +421 2 578 87 434

HOSPITÁLSKA REHOĽA SV. JÁNA Z BOHA

Milosrdní bratia

Námestie SNP 11

SK-811 06 Bratislava

Tel: 00421/(0)2/57 88 7777

Darstellung:
https://www.milosrdni.eu/