Donnerstag 25. April 2024

Z Viedne sme sa vrátili s ocenením!

Dobrý pocit z dobrej reprezentácie bratislavskej nemocnice Milosrdných bratov v Rakúsku nás hreje spolu s ocenením! Ukázalo sa, že v oblasti športu máme v nemocnici svoje schopné a talentované „esá“, ktoré si vedia zasúťažiť a nesklamú ani  v medzinárodnom zápolení.

Dobre sa tlieskalo a skandovalo po úspechu na podujatí - ve´d sme sa nevrátili naprázdno, ale s ocenením.
Chvíľa pre občerstvenie. Na snímke aj zamestnanci našej nemocnice z Bratislavy.
Jeden z okamihov podujatia.
L. Procházka z údržby našej nemocnice vezie zásoby do autobusu.
Niektorí mali čas poobdivovať aj viedenské pamiatky.
Ocenenie nás hreje a máme to aj na papieri zdokumentované.
Pohľad na naše mužské športové osadenstvo, ktoré nesklamalo.
Postoj chvíľa, si krásna...a na pamiatku spomienkový záber fotoobjektívom - aj s cenou.
Pred cestou - v popredí zbalený Pavel Meľuch - autor článku.
V takejto zostave sme vo Viedi bojovali o cenu.
Záber z podujatia.

Dňa 13. mája 2017 sa konal vo Viedni futbalový turnaj, v poradí 2. Gabriel Ferrara - cup  nemocníc Milosrdných bratov, na ktorý boli pozvaní aj zástupcovia z našej univerzitnej nemocnice s poliklinikou  Milosrdných bratov v Bratislave. Hlavným organizátorom podujatia bola viedenská nemocnica Milosrdných bratov. Pod vedením kapitána Pavla Meľucha, (ktorý je v bratislavskej nemocnici vedúcim oddelenia prevádzkových činností a správy budov – poznámka redakcie),  sa naše mužstvo pripravovalo v telocvični na tento medzinárodný turnaj a to v zložení: Rasťo Preiner, Ľudo Danihel, Fero Šulka, Marek Ševčík, Marko Szakal, Andrej Zálešák, Roman Paták, Patrik Hruška, MUDr. Maroš Fremal, Pavel Meľuch, Tomáš Šimunič a Marek Degar. Samozrejme, mužstvo prišli povzbudiť aj verní fanúškovia, ktorí pravidelne chodia povzbudzovať „svojich zástupcov z nemocníc milosrdných bratov“ na rôzne športové turnaje (napr. volejbal, futbal). Prvé tri zápasy sme prehrali a to nasledovne:

(Viedeň 1 - Bratislava 3 : 0, St.Veit - Bratislava 2 : 0, Eisenstadt - Bratislava 3 : 0. ) Neboli to zlé zápasy, ale prehrali sme s víťazom a mužstvami, ktoré skončili na 2. a 4. mieste. Po týchto prehrách kapitán mužstva Pavel Meľuch po porade so svojim asistentom Ladislavom Procházkom (v bratislavskej nemocnici pracuje na oddelení údržby – pozn. Redakcie ) zmenili systém. Obrana išla do útoku a útok išiel do obrany. Brankár  zostal nezmenený. Pochopiteľne, zmenil sa aj pitný režim. Namiesto Baldovskej (minerálky) kapitán „naordinoval“ Veltlínske suché. A výsledky sa dostavili. Prejavilo sa to nasledovne: Viedeň 3 - Bratislava 0 : 8 (góly: Hruška 5, Fremal 1, Ševčík 1, Šulka 1), Orden - Bratislava 0 :6  (Hruška 3, Ševčík 1, Paták 1) , Viedeň 2 - Bratislava 3 : 5 ( Hruška1, Danihel 1, Ševčík1 a „padli“ aj dva  vlastné góly ) a posledný zápas Kainbach - Bratislava 2 : 3 (všetky 3 góly Hruška). Pri poslednom zápase sme už tušili, že by sme mohli mať medailu a tak, aj keď už bolo mužstvo unavené,  fanúšíkovia, ktorí si medzitým stihli pozrieť pamätihodnosti Viedne, hlasite povzbudzovali.  Naše mužstvo odohralo na turnaji celkove 126 minút !!! 

Pri vyhlasovaní výsledkov nastala veľká radosť, keď organizátori oznámili že Milosrdní bratia z Bratislavy (teda „športoví vyslanci“ z našej bratislavskej nemocnice Milosrdných bratov) skončili s lepším skóre  na peknom 3. mieste. Najlepším hráčom turnaja sa pritom stal náš Patrik Hruška s bilanciou dvanástich  gólov! GRATULUJEME!  Naše tiché predsavzatie a želanie priniesť z Rakúska nejakú medailu sa predsa len splnilo.

 „utajený redaktor“ Pavel Meľuch, foto: Juraj Rybár

 

 

Námestie SNP 10
814 65 Bratislava
Telefon: 02 57887-100
Telefon: 02 57887-111

UNIVERZITNÁ NEMOCNICA S POLIKLINIKOU MILOSRDNÍ BRATIA, S.R.O.

Námestie SNP 10 SK

814 65 Bratislava

Tel: 00421/(0)2/57 88 7111 - recepcia

 


  

HOSPITÁLSKA REHOĽA SV. JÁNA Z BOHA

Milosrdní bratia

Námestie SNP 11

SK 811 06 Bratislava

Tel: 00421/(0)2/57 88 7777 - Konvent

Darstellung:
https://www.milosrdni.eu/