Donnerstag 18. April 2024

Svätci z rehole Milosrdných bratov v týchto dňoch na vlnách Rádia Lumen



(Spolupráca Milosrdných bratov a kresťanského rádia pokračuje, podieľajú sa na nej aj profesionálni umelci a herci) 

Hospitálska rehoľa sv. Jána z Boha – Milosrdní bratia na Slovensku pokračujú v spolupráci s kresťanským Rádiom Lumen. Ako sme vás informovali, v apríli tohto roku rádio na svojich frekvenciách odvysielalo v rámci cyklu čítaní na pokračovanie úryvky z knihy Valentina A. Riesca Álvareza „A Boh sa stal bratom ľudí.“ Pôsobivo stvárnený príbeh zakladateľa našej rehole – sme zverili interpretke textu, dlhoročnej recitátorke, rozhlasovej i televíznej pracovníčke pani Hilde Michalíkovej. Postupne sme pripravili aj ďalšie takéto rozhlasové svedectvá, cez ktoré sa ľudia môžu viac dozvedieť a viac precítiť životné osudy niektorých významných postáv rehole Milosrdných bratov. 

V minulom týždni (26. 11. – 30. 11. 2012) odvysielalo Rádio Lumen úryvky z knihy Waltera Nigga Ján z Boha – svätec z nevhodného dreva v stvárnení herca Jozefa Šimonoviča a v dňoch 3. -7. 12. , teda tento týždeň vysiela úryvky z knihy Huga Mariu Korbela - Pečať kríža o pohnutom živote svätého Benedikta Menniho, ktoré interpretuje skúsený herec a moderátor Rastislav Sokol.

Po týchto príbehoch bude ešte odvysielaná kniha Lekár, ktorý si zvolil Boha-o svätom Richardovi Pampurim v interpretácii herca Lukáša Latináka.

Sme veľmi radi, že spoluprácu na týchto audioprojektoch prijali známi profesionálni umelci, herci a interpreti, ktorí majú k duchovným témam blízko. Výsledok tejto spolupráce môžete sami posúdiť v rozhlasovom éteri. Oboznámte sa aj takouto formou so životom a charizmou významných postáv Hospitálskej rehole sv. Jána z Boha, ktoré v mnohom môžu slúžiť ako inšpirácia i vzor.



Zdroj: Andrea Eliášová, foto: autorka-archív rehole MB(3.12. 2012) 

Hospitálska rehoľa sv. Jána z Boha - Majetková správa rehole
Námestie SNP 11
81106 Bratislava
Telefon: +421 2 578 87 434

HOSPITÁLSKA REHOĽA SV. JÁNA Z BOHA

Milosrdní bratia

Námestie SNP 11

SK-811 06 Bratislava

Tel: 00421/(0)2/57 88 7777

Darstellung:
https://www.milosrdni.eu/