Donnerstag 18. April 2024

Deň zasväteného života v našej arcidiecéze

Sviatok Obetovania Pána (2. február) je v Katolíckej cirkvi  Dňom zasväteného života. V tento deň sa už tradične biskupi stretávajú s rehoľníkmi a rehoľníčkami pôsobiacimi na území ich diecéz.

Brat Richard a brat Peter v službe
Sestry Viktória a Ľudovíta pred svätou omšou
sestra Viannea s pacientkou MB
Pri resocializačnej pracovnej terapii v Domove sv. Jána z Boha-na snímke brat Ján
 

V Bratislavskej arcidiecéze sa 2. februára 2017 uskutočnila o 17:00 hod. svätá omša v Katedrále sv. Martina. Hlavným celebrantom bol bratislavský arcibiskup Mons. Stanislav Zvolenský. Potom nasledovalo v Aule Benedikta XVI. (v budove Kňazského seminára) stretnutie Otca arcibiskupa s rehoľníkmi.


Pri príležitosti Dňa zasväteného života organizovala aj Bratislavská eparchia celodenné stretnutie zasvätených spojené s kňazským dňom- v Bratislave na Eparchiálnom úrade. Stretnutie sa začalo predpoludňajšou modlitbou v katedrále a pozostávalo z dvoch pracovných blokov. Témou prvého doobedňajšieho bloku bola posynodálna apoštolská exhortácia pápeža Františka Amoris Laetitia a apoštolský list motu proprio Mitis et misericors Iesus. Po spoločnom obede  nasledoval druhý pracovný blok, počas ktorého sa účastníci  zamýšľali nad tým, ako v eparchii funguje spolupráca medzi duchovenstvom a zasvätenými a ako ju možno rozvíjať.
Toto celodenné stretnutie bolo zakončené slávením archijerejskej liturgie v Katedrále Povýšenia svätého Kríža o 17:00, ktorej  predsedal vladyka Peter Rusnák, v predvečer Sviatku Stretnutia Pána (Obetovania Pána) a následne modlitbou Veľkej večierne zo sviatku.

Aj v ďalších diecézach Slovenska sa konali podobné podujatia a sv.omše ako prejav vďačnosti Bohu za duchovné povolania, podrobnejšie informácie zverejnila web stránka tkkbs.sk

 

Svedectvo rehoľníkov z našej nemocnice

Uvedený sviatok je príležitosťou poďakovať Pánovi za dar duchovných povolaní a zároveň  prosiť o nové.

Aj v našej nemocnici, ale i v Domove sv. Jána z Boha na Hattalovej ulici v Bratislave máme možnosť vidieť pekné svedectvá života zasvätených – či už v radoch členov rehole Milosrdných bratov alebo z Kongregácie sestier Božského vykupiteľa, ktoré pracujú v našej nemocnici a obetavo slúžia chorým.

Myslime na nich v modlitbách! Potrebujú ich ako posilu vo vernosti povolaniu, v náročnej službe. Buďme vďační, že ich medzi sebou máme.

 

„Máte vidieť iba duše a hovoriť im o tom, čo bude pre ne užitočné.“

(Matka Alfonza Mária Eppingerová, zakladateľka Kongregácie sestier Božského Vykupiteľa)

 

 

Andrea Eliášová, foto: autorka a archív rehole

(S použitím prameňa TK KBS)

 

 

Hospitálska rehoľa sv. Jána z Boha - Majetková správa rehole
Námestie SNP 11
81106 Bratislava
Telefon: +421 2 578 87 434

HOSPITÁLSKA REHOĽA SV. JÁNA Z BOHA

Milosrdní bratia

Námestie SNP 11

SK-811 06 Bratislava

Tel: 00421/(0)2/57 88 7777

Darstellung:
https://www.milosrdni.eu/